24
Нед, Ян
15 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

     Митническите служители на ГКПП Капитан Андреево откриха 5 пистолета, захванати с колана на панталона на турски гражданин. Мъжът пристигнал на пункта с  товарен автомобил на 30.08.2019 г.  в късния следобед, пътуващ от Турция през България за Германия.

Пред българските митнически служители е  представил редовни документи за превозваната стока. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. По време на проверката при личен преглед на шофьора инспекторите откриват  на кръста му захванати с колана на панталона пет пистолета Zoraki M 906. При първоначалния оглед се установява, че пистолетите са газови, преправени за бойни патрони. Контрабандно пренасяните пистолети са иззети.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

4 газови пистолета и 95 патрона за тях, както и въздушна пушка, укрити в личния багаж на пътници, са открити на МП Капитан Андреево през месец август при щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция  леки автомобили. Контрабандните пистолети и патроните са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. По случаите са образувани административно наказателни производства.