23
Съб, Ян
15 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Митническите служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха над 723 кг тютюн за наргиле при проверка на товарен автомобил, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

На 16 юли около 14:30 часа на пункта пристига камион с чужда регистрация, пътуващ от Турция през България за Босна и Херцеговина. Пред митническите служители шофьорът представя редовни документи за превозваната стока – калибровани метални пръти. По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират камиона за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура. При инспекцията се установява, че между декларираната стока в товарното помещение има кашони, пълни с общо 720 кг контрабанден тютюн за наргиле в различни опаковки с марките Premium и Al Nasim. В хода на проверката, в шофьорската кабина, са открити още 3.700 кг тютюн за наргиле, също бе акцизен бандерол.

Акцизната стока от общо 723.700 кг с пазарна стойност близо 250 000 лева е задържана. Стойността на дължимия акциз е 110 002 лева. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура -Хасково.

СМ