05
Съб, Дек
22 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Митнически служители откриха 115 кг контрабандeн тютюн за наргиле и 116 опаковки сексуални стимуланти при проверка на товарен автомобил на МП Капитан Андреево, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

На 28.09.2020 г., около 13 часа, на пункта пристига камион с чужда регистрация, пътуващ от Турция през България за Белгия. Пред митническите служители шофьорът представя редовни документи за превозваната групажна стока, по-голяма част от която мебели и текстил. По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират камиона за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура. При проверката се установява, че между декларираната стока в товарното помещение има кашони, пълни със общо 115 кг тютюн за наргиле в опаковки по един килограм с марката „Adalya“,  без акцизен бандерол. В хода на проверката в товарното помещение  са открити и 116 опаковки  лекарствени продукти в разфасовки от 0.235 грама и  0.240 грама, с надписи Beyaz macun, Libido, Natyror Herbal, Erkexin  - видове сексуални стимуланти.

Недекларираните стоки са задържани. Тютюнът за наргиле е с пазарна стойност близо 40 000  лева, а стойността на дължимия акциз е 17 480 лева.  На шофьора на камиона е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.