21
Сря, Апр
25 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

  При съвместна проверка митнически служители и гранични полицаи откриха голямо количество медикаменти  – инжекционни разтвори, таблетки и пакетчета с орална суспензия с различно предназначение.

Контрабандните лекарствените препарати са открити на 24.02.2021 г. в два товарни автомобила, пътуващи от Турция през България за Албания. Първият камион пристига на ГКПП Капитан Андреево около 21.00 часа, а вторият - двадесет минути по-късно.

Автомобилите са селектирани от дежурните гранични полицаи. Митническите служители извършват щателна проверка, при която в шофьорските кабини откриват четири пътническа сака, пълни с 2880 инжекционни разтвора, 150 кутии с общо 4284 таблетки и 70 пакетчета орална суспензия. По-голяма част от медикаментите са антитромбозни и се използват при лечението на коронавирус и сърдечно-съдови заболявания за разреждане на кръвта. Друга част са антипсихотични лекарства и за лечение на трихомониаза.

  Контрабандните медикаменти на стойност близо 40 000 лева са иззети. На шофьорите, албански граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.