31
Съб, Юли
16 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Свиленградчанинът Никола Караиванов бе назначен за началник на Митнически пункт „Калотина“, научи в.„Старият мост“.

Заповедта му е била подписана още преди две седмици от директора на Агенция „Митници“ Павел Тонев и е за срок от шест месеца, каквото е изискването на Закона за държавния служител.

От 2016 г. досега Караиванов работеше като държавен инспектор в Митническо бюро Свиленград към ТД „Тракийска“ - Пловдив.

Новият шеф на българо-сръбския граничен пункт „Калотина“ има 30 години стаж в системата на митниците. Бил е началник смяна на ГКПП Капитан Андреево. От 2001 г. до 2014 г. за различни периоди е ръководил митническите пунктове „Капитан Андреево“, „Капитан Петко войвода“ и „Жп гара Свиленград“. Между 2015 г. и 2016 г. за кратко е работил в един от административните отдели на свиленградската митница преди да я закрият.

Преди месец пък за зам.-директор на ТД „Южна морска“ - Бургас, отговарящ за митническите пунктове „Капитан Андреево, „Жп гара Свиленград“ и „Лесово“, бе назначен бившият шеф на свиленградската митница Стефан Марашев, за което „Старият мост“ пръв писа. Пак по това време нов началник пое МП "Капитан Андреево". Георги Господинов смени на поста Цонко Димитров.

СМ