28
Чет, Окт
21 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Две нови входящи трасета за хладилни камиони ще бъдат изградени на ГКПП Капитан Андреево. От Агенция „Митници“ са обявили обществена поръчка за участие в пазарни консултации за изчисляване на прогнозната стойност на „Инженеринг (проектиране, строителство и осъществяване на авторски надзор) за обект: „Изграждане на две обособени входящи трасета за преминаване на хладилни камиони на ГКПП Капитан Андреево.

В момента 10 са трасетата на „вход“ на ГКПП Капитан Андреево за камиони. На денонощие от Турция влизат 1 200 – 1 300 камиона, от които 400 – 450 – хладилни. Това затруднява движението и забавя работата на пункта, обясни отговорен служител на ГКПП „Капитан Андреево“, потърсен за коментар.

Новите две трасета ще се обособят зад столовата на граничния пункт – там сега има авариен път за извънгабаритни превози, казаха от пункта. Очаква се в резултат на изграждането на новите трасета да бъдат създадени нормални условия за работа и повишаване пропускателната способност на Митнически пункт Капитан Андреево и да се осигурят необходимите условия за изпълнение на функциите и задачите на митническата администрация, свързани с контрол на стоки и товари, подчертават от Агенция „Митници“.

По време на изграждането на двете трасета работата на граничния пункт не следва да бъде преустановявана, изрично е отбелязано в обществената поръчка. СМ