29
Пон, Ное
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Недекларирани евро и британски лири за общо 537 923 лева са открити при митническа проверка на автобус на ГКПП - Капитан Андреево.

На 24 октомври 2021 г. на  ГКПП - Капитан Андреево, около 22 ч., за излизане от България в посока към Турция пристигнал автобус с румънска регистрация. Като старши водач в него пътувал Ю.К., на 29 г., турски гражданин.  Автобусът се движел по линията от гр. Букурещ, Румъния, за гр. Истанбул,Турция, през България.

Митническите служители от Териториална дирекция „Митница Бургас“ при Агенция „Митници“ извършили проверка на превозното средство. Те намерили недекларирани парични средства в размер на 75 000 евро и 168 770 британски лири, с обща българска равностойност на около 537 923 лева. Валутата била укрита в капак, поставен на пода, чрез който се свързвал салонът с двигателния отсек.

По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 251 от Наказателния кодекс. Водачът Ю.К е задържан за срок от 24 часа по Закона за митниците.

И в момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

 

Снимката е илюстративна.