29
Сря, Юни
13 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Рекордно количество контрабандна валута е била задържана на МП „Капитан Андреево“.

На 11 юни на пункта за излизане от България в посока към Турция пристигнал автобус с турска регистрация. Той се е движел по линията от Германия през България за Турция. Митническите служители извършили проверка на превозното средство. Те намерили недекларирани парични средства в размер на 1 000 285 евро с обща българска равностойност около 1 956 387 лева.

Валутата била укрита в 34 пакета, които били поставени в специално пригоден тайник, монтиран на самата конструкция на автобуса в спалното помещение на водачите.

По случая от Прокуратурата са привлекли като обвиняеми по бързо производство двама турски граждани - Н.Т. на 57 г. и Б.Ч. на 50 г. Двамата действали в съучастие – Б.Ч като помагач, а Н.Т като подбудител и извършител. Установено е, че Н.Т.склонил Б.Ч да му осигури място, в което да укрие носената от него валута като обещал да му даде 500 евро.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Хасково. И в момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград.