02
Нед, Окт
27 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Митнически служители задържаха  златни и сребърни накити за близо 140 000 лв. при проверка на автобус.

Превозното средство с турска регистрация пристига на МП Капитан Андреево на 31.07.2022 г. на път от Турция за Румъния. В зоната на митнически контрол двамата шофьори и пътниците заявяват, че не внасят стоки, парични средства и ценности за деклариране. Автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която е открит специално изграден тайник над резервната гума. От укритието митническите служители изваждат 23 пакета с бижутерски изделия от жълт и бял метал - пръстени, обеци, гривни, медальони, синджири и колиета.

Извършената експертиза от вещо лице установява, че пакетите съдържат 1431.47 гр. накити от 14-каратово злато и 1571 гр. сребърни накити на обща стойност 139 829 лв.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. Контрабандните златни и сребърни изделия са задържани. Спрямо водача турския водач на автобуса Г.Й.на 60 г. е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.