Митница
Инструменти
Шрифт

250 кг контрабанден тютюн за наргиле задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на влизащ в страната товарен автомобил.

На 28.09.2022 г. на пункта пристига влекач с прикачено полуремарке с унгарска регистрация. Шофьорът – сръбски гражданин, представя пред митническите служители редовни документи за превозваната стока – метални капачки от Турция за Унгария. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентген. При последвалия физически контрол в товарното помещение сред декларираната стока са открити 33 кашона, съдържащи различни опаковки с тютюн за наргиле. Общото количество на недекларираната акцизна стока е 250 кг на стойност 90 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково. На шофьора Н.П., на 32г., е повдигнато обвинение по чл. 242, ал.1, б.Д от НК, за пренасяне през границата на страната стоки без знанието и разрешението на митниците за търговски или производствени цели в големи размери.