22
Чет, Фев
29 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Митническите служители откриха 35 контрабандни пистолета и четири празни пълнителя при проверка на микробус, съобщават от пресцентъра на Агенцията.

На 15 ноември на МП "Капитан Андреево" пристига микробус „Фолксваген“ с чужда регистрация, управляван от М.М., който пътувал сам от Турция за Германия. По метода „анализ на риска“ микробусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в естествени кухини на превозното средство – в лявата врата и около двигателния отсег, митническите служители откриват 35 пистолета и 3 празни пълнителя за такива оръжия. Още един такъв празен пълнител за пистолет е намерен в якето на водача.

Контрабандно пренасяните огнестрелни оръжия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. На шофьора М.М. на 47г. е повдигнато обвинение по чл.242, ал.1,буква „Г“ от НК.

В хода на разследването е установено, че контрабандно пренесените огнестрелни оръжия са самоделно направени и са годни за употреба.