13
Съб, Юли
19 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

158 538 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия, задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево, съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

Стоките, които са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост, са открити при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 6-и юни на трасе входящи товарни автомобили пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока от Турция за Германия. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват сред декларираната стока 155 174 текстилни изделия, по-голяма част от тях чорапи, панталони, дамски и мъжки тениски с обозначения на световноизвестни марки. Открити са още 2265 чифта обувки и 1099 чанти и колани, всички носещи лога на известни търговски марки.

В изпълнение на Регламент 608/2013 за случаите са уведомени представители на притежателите, които да се произнесат дали задържаните декларирани стоки нарушават интелектуални права на съответните марки.

От началото на годината до момента митническите служители на ГКПП Капитан Андреево са задържали близо 660 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки.