29
Сря, Юни
13 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

Почти 2,7 млн. лв. надвнесени данъци върна Националната агенция за приходите в Хасково на родители на непълнолетни деца в рамките на тазгодишната данъчна кампания по деклариране на доходите, изплатени на физически лица. От данъчните облекчения за деца с подаване на годишна данъчна декларация в НАП са се възползвали 5 505 лица.

Най-много средства – близо 1,8 млн. лв., са влезнали обратно в семейните бюджети през месец март, когато кампанията по обявяване на доходите достигна своя връх, благодарение на електронната услуга на НАП „предварително попълнена данъчна декларация“.

92% от поисканите от приходната администрация в Хасково суми са възстановени до 3 дни след подаване на декларациите, а останалите средства – до 1 месец от постъпване на документите след извършване на проверка.

В рамките на „Данъчна кампания 2022“ НАП е възстановила в област Хасково над 3,2 млн. лв. за различни данъчни облекчения: за намалена работоспособност; доброволно осигуряване и застраховане; на млади семейства с ипотечен кредит; на родители на деца и деца с увреждания; за ремонт и подобрения на недвижим жилищен имот и др.

Условията за ползване на видовете данъчните облекчения са подробно описани в сайта на НАП. Консултация по тези въпроси и други данъчни въпроси може да се прави с Информационния център на НАП на телефон: 0700 18 700 и на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..