29
Сря, Май
17 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

За жилищата могат да се подават оферти от цялата страна

Националната агенция за приходите в София обявява за продажба 5 апартамента в столицата чрез търгове с тайно наддаване. Имотите са отнети в полза на държавата, тъй като нямат доказан законен източник на доходи за придобиването им. Началните тръжни цени на жилищата са от 105 510 лв. до 314 000 лв., а данъчните в Хасково уточняват, че ценови предложения могат да се подават от кандидат-купувачи от цялата страна.

За публична продан от отдел „Държавни вземания“ в НАП София са обявени: два апартамента в ж.к. „Люлин“, два – в ж.к. „Хиподрума“ и един – в ж.к. „Манастирски ливади“. Тези в квартал „Хиподрума“ ще се продават заедно в група, тъй като са преустроени и свързани помежду си.

Недвижимите имоти са отнети в полза на държавата с влезли в сила съдебни решения по искове на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), а основанието е, че не е бил доказан законен източник на доходи за придобиването им.

От НАП уточняват, че именно приходната агенция е органът, който продава отнето и конфискувано в полза на държавата имущество, а реализираните приходи от подобни продажби постъпват в държавната хазна.

Подробности за търговете, сроковете за подаване на ценови оферти и внасяне на депозит, както и снимки на апартаментите са публикувани в Портала за продажби на НАП. В същата рубрика е публикувана информация за всички актуални продажби, организирани от данъчните, а рубриката „Как да купя“ дава съвети как се участва в тях.