14
Нед, Апр
14 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

„Големият ремонт няма да доведе до промени нито на цената на водата, нито пък на качеството й – заяви управителят на ВиК дружеството в Хасково Петко Стойчев. - В момента имаме чистота 96,5%, което е един много добър показател. Най-важният ефект от подмяната на тръбите е, че ще се снижи броят на авариите, което е голям проблем, особено през лятото.“

Както „Старият мост“ писа, общината изтегли заем в размер на 5, 5 млн. лв. за подмяна на водопровода. За изпълнител на обществената поръчка бе определено акционерното дружество  „Райкомерс конструкшън“, което е предложило най-ниска цена за изпълнението на поръчката – 2 816 480 лв., и срок за извършване на работата – 3 месеца и 9 дни. С останалата част от заема ще се асфалтират частично или изцяло улици в Свиленград.

На практика потребителите от Свиленград плащат една от най-високите в България цени за питейна вода - 2,32 лв. за кубик. На всичкото отгоре тя съдържа и значително количество манган, сочат изследванията на Басейнова дирекция – Пловдив.

СМ