04
Пон, Мар
30 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

Недвижимият имот се намира в местността „Калето“ и е с площ 1,4 декара. Разгърнатата застроена площ на вилата е 369 кв. м. Сградата е двуетажна масивна с мазе и мансарден етаж.

Предложената цена от страна на концесионера е 3 300 лв. годишно. Освен това, през първите четири години той ще инвестира в имота 196 500 лв. После до края на концесията, чийто срок е 25 години, Делибозов ще вложи още 315 000 лв. Така общата стойност на инвестициите надхвърля 500 000 лв. Според условията спечелилият откритата процедура се задължава да ремонтира външната инфраструктура и покрива, да изгради детска площадка и барбекю, да постави външна изолация, допълнително озеленяване, технологично оборудване и др. Също така трябва да извършва рехабилитация на обекта на всеки 10 години експлоатация за не по-малко от 30 000 лв. и да поддържа намиращия се в съседство на вилата туристически информационен център. Свиленградският бизнесмен ще разкрие и пет работни места. Общината пък си запазва правото да ползва вилата 20 дни в годината.

Предложението вилата да се даде на концесия бе на кмета инж. Георги Манолов. Мотивите на градоначалника бяха, че базата не е в добро техническо и експлоатационно състояние, от построяването й не е извършван основен ремонт, а към момента общината не разполага с финансов ресурс за рехабилитацията й.

Елена МИХАЛЕВА