19
Нед, Май
23 Нови статии

Промишленост и търговия
Инструменти
Шрифт

Сградата на „Мидланд Интерспед“ на Христо Янев сложена на тезгяха заради дългове

Свиленградско предприятие, записано в регистъра на частните съдебни изпълнители като фабрика, е обявено за публична продан. Началната цена за недвижимия имот, собственост на „Мидланд Интерспед“ ООД с управител Христо Янев, възлиза на 1 507 582, 50 лв. без ДДС. Наддаването е започнало на 28 април и приключва в края на работния ден на 28 май.

Имотът е разположен върху терен от над 10 дка в свиленградския кв. Гарата. Застроената площ е близо 3 000 кв. м и включва масивна административна сграда на два етажа, два склада и портална.

Частният съдебен изпълнител Захари Запрянов, който е обявил предприятието за продан, е наложил възбрана на собственика Христо Янев да се разпорежда с него. Запрянов посочва в обявлението и тежестите за имота – договорна ипотека в полза на „Райфайзенбанк България“ ЕАД за 100 000 лева. Дали ще се намерят купувачи ще стане ясно на 28 май.

Както „Старият мост“ писа, заради неиздължени борчове на тезгяха са турени и други имоти на свиленградските бизнесмени Бойко и Христо Яневи. Срещу двамата братя са заведени редица съдебни искове за неразплатени сметки за милиони лева. Дело за обявявяване в несъстоятелност на фирмата им „Вита фуудс” ООД тръгна на 10 май в Хасковския окръжен съд по жалба на седем кредитори.

СМ