24
Чет, Сеп
11 Нови статии

Интервю
Инструменти
Шрифт

arnaudov- Д-р Арнаудов, какви са причините да напуснете Общинския съвет?

- Причините са лични, това съм посочил и в заявлението си до Общинската избирателна комисия.

- Носят се коментари по темата, че най-вероятно ще се кандидатирате за шеф на поликлиниката и затова се отказвате от правомощията си на общински съветник.

- Нямам изобщо такива намерения, нито пък желание. Нямам документ за мениджърство, което е едно от изискванията. Никога не съм имал такива претенции и няма да имам. Пък и какво търговско дружество може да бъде медицинският център – та той се издържа от наемите на личните лекари. Когото и да сложат за управител, не виждам как може да се справи. Объркано е централно. Освен това аз съм вече на 60 години. Баща ми на 60 години си отиде. Не се знае още колко ни остава. Все пак ми е необходимо малко спокойствие.

- Значи смятате, че в този вид като търговско дружество не е удачен вариант за поликлиниката?

- Не е. Защо ни разделиха на болница и поликлиника, като можеха да се ползват специалисти от болницата, както беше едно време. В този малък град откъде да се намерят специалисти, които да носят приходи на това здравно заведение? Пак казвам, ако ги няма наемите, то е на червено. Аз даже се чудех на д-р Караиванов, лека му пръст, как свързва двата края. Виждате поликлиниката на какво дередже е.

- Сега нали има идея поликлиниката да се обедини с болницата.

- Това ще е най-хубавото, аз отдавна го казвам. И не само поликлиниката, ами и Бърза помощ, всички трябва да станем едно. Въпросът е от юридическа гледна точка как ще стане. Дай, Боже, да има варианти, нека да измислят, аз ще се радвам това да стане. Едно време как си функционираше системата.

- Има ли някакви политически причини за напускането Ви?

- Не. Лични са причините. Натиснаха ме проблеми... За една година си отидоха трима лекари, направете си изводите. По-миналата пак трима. На времето това го нямаше. Напрежението сега е огромно. Смятате ли, че някой може да издържи да е 24 часа непрекъснато на повикване? Не е възможно. Говори се, че джипитата взимат много пари. Да дойде някой да види какви пари взимаме.

- Тази година бяхте избран за трети мандат в ОбС. Какво е мнението ви за сегашния Общински съвет?

- Трябва да се дава път на младите, няма незаменими хора. Работата си върви, и то по-ескпресно и по-динамично. Освен това, повече от два мандата човек се износва вече.

- Има и нещо друго, Вие сте авторитетна личност, бяхте водач на листата. Така не поизлъгахте ли своите избиратели?

- Не става дума за лъжа, защото политиката си ние от Коалиция „За Свиленград“ продължаваме. Това, което отстоявахме, ние пак ще си го отстояваме.

- Да, но много хора гласуваха заради Вас.

- Те няма да останат излъгани за нищо на света. Това, което сме обещали, то ще се провежда, никой няма да бъде предаден. Иначе отделната личност нищо не значи. Където мога ще помагам на драго сърце, но трябва да си дам малко по-голямо спокойствие.

Интервюто взе: Николай КОЛЕВ