08
Съб, Авг
21 Нови статии

Интервю
Инструменти
Шрифт

Резултатът от изборите бе предизвестен

- Г-н Шишков, на вътрешните избори Мартин Димитров с голяма преднина бе преизбран за лидер на СДС. Очаквана ли беше победата му?

- Механизмите и прийомите с които се водеше тази кампания, до голяма степен предвещаваха резултата. Като действащ председател г-н Димитров използва ресурса и апарата, за да влияе на членовете. Истината трябва да се каже: от м. септември заваляха предложения към активистите на големите организации за включване във властта, изискаха се сивита, от което досега нищо не е последвало, но обещанията продължават. Напротив, има махнати наши хора. Отделно по вътрешни канали имаше негативни характеристики. Това всъщност си е проблем на самите лапнишарани, които вярват на голи приказки.

- Кой от кандидатите за партийния пост бе предпочетен от свиленградските сини избиратели?

- Както и миналата година, без сега да вземаме решение, гласувахме за Румен Христов

- Как протекоха изборите тук, каква беше активността?

- Изборите протекоха нормално, имаше опасност от бойкот, но все пак благодаря на актива за гражданската позиция.

- Софийската градска организация обяви вота за манипулиран и фалшифициран и поиска касирането му. Имаше ли според вас нечестни прийоми при провеждането му?

- Освен това, което казах в началото, нямам сведения за другите области. Но щом така мислят колегите, то си е тяхно право.

- Как мислите, какъв трябва да бъде лидерът на СДС?

- Труден отговор, основното е да спазва и налага правила. Иска се много работа, обиколки из страната, правене на политика, отстояване на позиции и много алтернативни предложения.  Да бъде демократ, да не влиза в съглашателство и най-вече да няма тъмно минало.

Интервюто взе:

Стефка КОЛЕВА