06
Пон, Юли
19 Нови статии

Инциденти
Инструменти
Шрифт

Мъж от Свиленград е с опасност за живота, след като подпалил стаята, в която спи, с цигара. Инцидентът станал на 5 януари в полунощ.

Съсед на потърпевшия видял излизащия от къщата на ул. „Александър Кипров“ дим и веднага се обадил на спешния телефон 112. Извел Христо В. от горящата стая и след това с още няколко други живеещи наблизо започнали да гасят с подръчни средства. При пристигането си на място огнеборците доизгасили пламъците. Христо споделил пред униформените, че запалил цигара в леглото и неусетно е заспал. Разбрал, че стаята гори чак, когато съседът му го събудил.

Дошлият на място екип на Бърза помощ отвел Христо В. в клиниката по изгаряния в Пловдив. Първоначално той бил в адекватно състояние и дори успял сам да се качи в линейката. След това обаче здравето му се влошило. От болницата съобщиха за „Старият мост“, че мъжът е с опасност за живота. Заради вдишания дим бил обгазен. Освен това е с 25 % изгаряния от трета степен по цялото тяло. Предстои да му бъде направена операция. При такива пациенти първите няколко дни са критични и след това много зависи от самия организъм как ще се развият нещата, споделиха медици.

СМ