29
Сря, Май
16 Нови статии

Инциденти
Инструменти
Шрифт

БМВ се преобърна на магистралата, шофьорът и пътникът без сериозни увреждания

На 04.09.2022 год. около 17:30 часа в Свиленград на кръстовище на ул. „Княз Борис I“ е възникнало ПТП между лек автомобил „БМВ 530“, управляван от 24-годишен, и мотоциклет „Хонда Форсайд“, управляван от 23-годишен, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Хасково.

При извършена маневра от страна на водача на мотоциклета с цел заобикаляне на спрели вдясно автомобили се е блъснал в движещият се насреща автомобил. От удара е пострадал водачът на мотоциклета. Прегледан е в свиленградска болница и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. И двамата водачи са тествани с дрегер за употреба на алкохол, като пробите им са отрицателни.

Два дни по-рано на АМ Марица в посока Свиленград, е катастрофирал лек автомобил „БМВ Х3“, управляван от 61-годишен турски гражданин. При движение с несъобразена с релефа на местността скорост водачът е изгубил контрол над управлението на колата, ударил се е в еластична ограда и се преобърнал извън платното за движение. Вследствие на удара е пострадал водача и 55-годишен пътник в автомобила. И двамата са прегледани в хасковска болница и изписани за домашно лечение, без опасност за живота. Пробата на шофьора за алкохол е отрицателна.

Съставен акт за установяване на административно нарушение и констативен протокол.