Пожарът в Свиленградско и Тополовградско е обхванал 10 000 дка сухи треви и храсти, съобщиха от Областната администрация в Хасково.

На територията на Свиленградска община не са регистрирани пожари, заяви за „Старият мост“ Ивелин Тонев, началник на РСПБЗН.

Впечатляващи снимки от бушуващия пожар между свиленградските села Младиново и Пъстрогор направи фоторепортерът Христо Русев специално за stmost.info.

Голям пожар между селата Младиново и Пъстрогор избухна днес следобед. Пламъците са обхванали площи със сухи треви, храсти и широколистна гора.

Големият пожар в Сакар е овладян, като на място остават само дежурни екипи да следят ситуацията, съобщиха от РДПБЗН - Хасково.

Областният управител забранява извършването на селскостопански дейности до вторник

10 000 декара смесена гора, ниви, сухи треви и храсти между свиленградските села Младиново и Пъстрогор са изпепелени до момента от възникналия вчера следобед пожар, съобщиха от Областния кризисен щаб в Хасково.

Голям пожар, избухнал в землището на любимецкото село Дъбовец, напредва с бързи темпове по посока на връх Шейновец, съобщиха от РС ПБЗН - Свиленград.