17
Сря, Апр
26 Нови статии

Пътищата и улиците в Свиленградската и Любимецката община, по които бе навалял сняг днес, са почистени, съобщиха от поддържащите фирми.

В трите сакарски села Костур, Студена и Дервишка могила натрупа сняг и продължава да вали, казаха за „Старият мост“ местни жители, които изпратиха и снимки.

На територията на Свиленградска община не са регистрирани пожари, заяви за „Старият мост“ Ивелин Тонев, началник на РСПБЗН.

Впечатляващи снимки от бушуващия пожар между свиленградските села Младиново и Пъстрогор направи фоторепортерът Христо Русев специално за stmost.info.

Пожарът в Свиленградско и Тополовградско е обхванал 10 000 дка сухи треви и храсти, съобщиха от Областната администрация в Хасково.

Големият пожар в Сакар е овладян, като на място остават само дежурни екипи да следят ситуацията, съобщиха от РДПБЗН - Хасково.

Областният управител забранява извършването на селскостопански дейности до вторник

10 000 декара смесена гора, ниви, сухи треви и храсти между свиленградските села Младиново и Пъстрогор са изпепелени до момента от възникналия вчера следобед пожар, съобщиха от Областния кризисен щаб в Хасково.