17
Сря, Апр
22 Нови статии

Бедствия и аварии
Инструменти
Шрифт

Късо съединение в ел.инсталацията причини пожар в къща в село Капитан Андреево, съобщиха от Районната служба по пожарна безопасност и спасяване /РСПБС/ в Свиленград. Инцидентът е станал миналия петък около 15,30 часа в дома на Димитър Иванов, който живее сам. Първоначално се подпалила долепена до къщата помощна постройка, където е възникнало късото съединение.

Помещението се използвало от собственика като мазе. От него пламъците се прехвърлили и върху покрива на жилището, който бил каратаван. В гасенето са участвали два екипа огнеборци. Единият от пожарникарите за малко да пострада, тъй като стена на горящата помощна постройка внезапно паднала. Помещението, както и съхраняваната в него зимнина са изгорели. Пламъците са погълнали и 100 кв. м покривна конструкция на жилището. Покъщнината не е засегната, гореше основно покривът на къщата, каза инспектор Ивелин Тонев от свиленградската Пожарна. Благодарение бързата намеса на екипите на тукашната РСПБС къщата, е спасена. Невредими са останали и съседни постройки, както и ракиджийницата в Капитан Андреево.

Горялото жилище, което е кирпичено, е било строено през 1962 г., обясниха пожарникари. Миналата пролет е бил направен ремонт на покрива, но ел.инсталацията не е била сменена.

Елена МИХАЛЕВА