14
Нед, Апр
14 Нови статии

Бедствия и аварии
Инструменти
Шрифт

Пожар в лек автомобил „Лада“, използван за такси, лумна навръх Великден. Инцидентът е станал около 23,30 часа в неделя. Шофьорът на таксито, което е собственост на Димитър Красноцветов, отишъл на адрес да вземе клиентка.

Когато жената се качила и потеглили обаче се чул пукот и двигателят започнал да дими. Водачът сигнализирал в Пожарната. Пламъците са погълнали въздушен филтър, тръбопроводи за въздух, акумулатора и част от елинсталацията. Причината да пламне огънят е техническа неизправност.

На Велики четвъртък пък се подпали фургон на ул. „Иван Рилски“ в Любимец, собственост на Васил Пенев. Причината е неправилно боравене с открит огън. Фургонът с площ 15 кв. м е изгорял. Унищожени са и съхраняваните в него 80 касетки за плодове и зеленчуци.

С настъпването на пролетта много хора почистват дворовете на къщите и виличките си от сухи треви. От Районната служба по пожарна безопасност и спасяване апелират към гражданите, ако запалят огън, да не го оставят без наблюдение, за да не се стига до инциденти.

СМ