20
Съб, Апр
26 Нови статии

Бедствия и аварии
Инструменти
Шрифт

Щетите са за стотици хиляди лева. Води се разследване, една от версиите е умишлен палеж

Цех за производство на кашони от велпапе до околовръстния път на Свиленград изгоря като факла в понеделник през нощта.

Огънят лумна около полунощ и бързо обхвана цялата сграда с площ над 1000 кв.м. Десетки любопитни зяпачи спряха колите си на околовръстното, за да наблюдават внушителното зарево. Пристигналите три пожарни коли потушаваха до сутринта буйните пламъци. През деня също дежуряха огнеборци да гасят локални огнища. Хвърлени бяха близо 100 тона вода. Целта бе пламъците да не се прехвърлят към съседния дърводелски цех, заявиха от РСПБС.

С изключение на стените сградата е напълно изпепелена. По предварителни изчисления щетите са за няколкостотин хиляди лева. Напълно е изгоряло оборудването на цеха, който се е помещавал под наем в постройката. Над 200 000 лева струваше само машината за производство на кашоните от велпапе, заяви собственикът на фирмата Николай Камбуров. Унищожени са също мотокар,  две риц-машини, както готова продукция и форматиран материал за около 5-6 хил. лв. Точно бизнесът ни потръгна, имахме доста поръчки и се случи това бедствие, което ни върна на изходни позиции, тюхка се Камбуров.- За съжаление оборудването ни не е застраховано.

Причините за пожара още не са установени. От полицията се води разследване. Не била изключена и версията за умишлен палеж.

Преди около една  година напълно изгоря кабината на тежкотоварен камион „Ивеко“ на същата фирма. И тогава пожарът възникна през нощта в двора на цеха, където беше паркиран тирът.

СМ