17
Сря, Апр
22 Нови статии

Бедствия и аварии
Инструменти
Шрифт

pojКъсо съединение подпали влак

15 декара борова гора изгоряха при пожар точно над бензиностанция „Клас“ на главен път Е-80. Инцидентът стана в сряда около 17,30 часа. Причината да лумнат пламъците е късо съединение в ел. съоръжение. В свиленградската Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението /РСПБЗН/ са получени няколко сигнала от граждани.

vlakВ потушаването на пламъците са участвали два екипа тукашни огнеборци, както и служители на Държавното горско стопанство. При гасенето на пожара са хвърлени 20 тона вода. Нямаше опасност за бензиностанцията, справихме се с пожара, благодарение на това, че навреме получихме сигналите, каза началникът на тукашните огнеборци Валентин Ангелов. Голямата част от боровия масив /380 дка/ е спасена.

Късо съединение стана причина и за пожар в локомотива на пътнически влак от Свиленград за Пловдив в понеделник на жп гарата в Любимец. 15-те пътници от двата вагона на композицията са били евакуирани веднага. В гасенето са участвали два екипа огнеборци от РСПБЗН-Свиленград и един от Харманли. В потушаването на пламъците били хвърлени 2 тона вода. Изгорял е двигателят на втора секция в машинното отделение. Останалата част от локомотива е спасена. Горялата машина е била изведена на аварийната жп линия. Пътническият трен е продължил по направлението си с друг локомотив с известно закъснение. На мястото на инцидента е бил и шефът на Областното управление по пожарна безопасност и защита на населението Николай Вълчев.

Късо съединение причини и пожар в трафопост. Инцидентът е станал на ул. „Крайречна“ във вторник вечерта. Изгорял е главен прекъсвач, както и високо- и нисковолтови предпазители. Трафопостът е спасен.

СМ