22
Чет, Окт
15 Нови статии

Бедствия и аварии
Инструменти
Шрифт

40 доброволци от Студена се включиха в потушаването на огъня. 9 пчелни кошера и 45 бали слама изгоряха при друг инцидент

Голям боров масив бе спасен на косъм от овъгляне. Инцидентът е станал в събота. Подпалили се сухи треви, като пожарът се разраснал и заплашвал да навлезе в боровата гора между селата Студена и Дервишка могила. В потушаването на пламъците са се включили около 40 души от Студена с подръчни средства, 10 служители на Държавното горско стопанство и 2 екипа пожарникари.

С общи усилия огънят е бил спрян буквално на метър от боровата гора. Искам да благодаря на кмета на Студена Жельо Станков и на хората от селото за оказаната помощ, каза инспектор Ивелин Тонев от Районната служба по пожарна безопасност и спасяване в Свиленград.

9 кошера с пчелни семейства и 45 бали слама пък изгоряха при пожар близо до помпената станция край Любимец. Инцидентът станал в неделя около 19,00 часа. Заради небрежност при боравене с открит огън се подпалили сухи треви, като пламъците обхванали кошерите и сламата, собственост на Кръстьо П., който според запознати от тази година започнал да се занимава с пчеларство. В гасенето е участвал екип пожарникари от Любимец, които за съжаление не успели да спасят жужащите семейства.

Във вторник в района на Любимец се е подпалило стърнище заради небрежност при боравене с открит огън. При пожара не са нанесени щети. Установен е виновникът за инцидента – 33- годишна любимчанка, на която е съставен акт за административно нарушение. Размерът на глобата ще бъде определен, съгласно закона, каза инспектор Ивелин Тонев.

В сряда на ул. „Гоце Делчев“ в Свиленград се подпали джип „Сузуки Гранд Витара“, собственост на Георги Р. Най-вероятната причина е късо съединение в ел.инсталацията. Горели са пластмасови брони на возилото, което след намесата на огнеборците било спасено.

СМ