23
Пет, Фев
27 Нови статии

Бедствия и аварии
Инструменти
Шрифт

led5Възстановяването на пътя от кв. „Гебран“ до кв. „Капитан Петко войвода“ ще отнеме месеци, стана ясно през седмицата.

Трасето е част от републиканската пътна мрежа и за ремонта му пред междуведомствената комисия по бедствия и аварии ще кандидатства неговият собственик – Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, заяви кметът Георги Манолов. Най-напред комисията трябва да вземе решение за финансиране, след което да се проведе съответната процедура за избиране на изпълнител и чак тогава да започне ремонтът, добави градоначалникът. Според него това ще отнеме между 4 и 6 месеца.

Както е известно, пътят между двата свиленградски квартала бе разрушен при наводнението миналата седмица. Трасето пропадна, след като бе залято от прииждащите води на Марица и движението по него бе спряно. Сега връзката с кв. „Гарата“ се осъществява по новоизграденото трасе, което свързва магистрала „Марица“ с ГКПП Капитан Петко войвода. Въпреки че новият панорамен път все още няма акт 16, движението по него бе разрешено принудително заради създалата се ситуация.

СМ