13
Съб, Апр
13 Нови статии

Бедствия и аварии
Инструменти
Шрифт

poj2Над 2000 дка е погълнал до момента възобновилият се в късния следобед вчера пожар между свиленградските села Студена и Равна гора. Огънят е на 2 фронта – на североизток и северозапад в посока Студена. Няма опасност за хора и населени места.

poj1Около 150 души в момента се борят с върховия пожар в боровата гора между селата Дервишка могила и Студена. 70 огнеборци, 35 военнослужещи от хасковското поделение, горски, земеделски производители и доброволци правят всичко възможно да овладеят стихията.

Вертолет Ми-17 от военно формирование 32040 – Крумово участва днес в гасенето. Четиричленният екипаж е излетял в 08.27 ч. от летище Крумово в помощ на структурите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР, съобщиха от военното министерство.

 Правят се просеки. Високопроходими машини са предоставили земеделците и Горско стопанство-Свиленград, 15 са противопожарните автомобили, на разположение са и 4 водоноски. 17 са екипите на пожарната.

Поради пожара временно се затваря третокласен път Левка - Студена, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Въведен е обходен маршрут: Свиленград - с. Райкова могила - с. Щит - Студена и обратно.

СМ