20
Пон, Май
29 Нови статии

Бедствия и аварии
Инструменти
Шрифт

88888888999999995,20 м достигна нивото на реката в Свиленград

Нивото на Марица надхвърли критичния си праг от 5 метра. Придошлите води на реката достигнаха 5,20 метра, съобщиха от Пожарната. От Министерството на околната среда и водите обявиха червен код-тревога за Марица при Свиленград и Тунджа при Елхово. По левия бряг на Марица в Свиленград близо до ул. „Граничар“ под стената избиват подпочвени води. Огнеборците се опитват да ги затапят, като слагат чували с пясък. На места канализацията избива и връща водата. Добре е, че вече не вали и се очаква нивото да започне да спада, казаха от Пожарната.

Нивото на водата, заляла помпената станция в Момково, все още е много високо и не може да се работи по възстановяване на водоподаването, каза шефът на ВиК-Свиленград Стойчо Енезлиев. Водоемите на Костур, Левка, Михалич, Младиново, Мустрак, Пашово, Пъстрогор, Райкова могила, Сладун, Чернодъб, Щит и любимецките Васково и Оряхово, имат запаси от питейна вода за 1-2 дни, като в Момково и Димитровче резервите вече са на приключване.

Заради скъсани три водопровода в Сива река няма вода. Днес ще отстраняваме този проблем, там има възможност да се работи, каза Стойчо Енезлиев.

СМ