20
Съб, Авг
24 Нови статии

Бедствия и аварии
Инструменти
Шрифт

60-тонният булдозер, който премиерът Бойко Борисов осигури за потушаване на пожарите в Сакар планина, от снощи работи в района на свиленградското село Маточина. Там огънят тръгна по посока на село Варник и през цялата нощ екипите работиха за локализирането на пожара.

Службите се надяват, че днес това огнище ще бъде туширано благодарение на на намесата на тежката техника. В района продължават да работят пожарникари, горски, военни и доброволци от Свиленград. В момента още не е локализиран пожарът  в района на Княжево и Срем, община Тополовград. На място е областният управител Станислав Дечев, а операцията по потушаването на стихията се води от комисар Николай Вълчев.

Овладян и локализиран напълно е пожарът край ивайловградското село Черничино. Успокоена е обстановката в района на селата Сакарци и Княжево, община Тополовград. Продължава разследването на причините за пожарите в областта. Няма опасност за населени места, за селскостопанска продукция, няма пострадали при гасенето на пожарите. За днес в областта остава пожароопасната обстановка. В сила е предупредителен код за екстремален риск от възникването на големи пожари.

Лично премиерът бойко Борисов дойде на място, за да се увери, че службите правят всичко възможно да се овладее положението.