23
Вт, Юли
40 Нови статии

Бедствия и аварии
Инструменти
Шрифт

Горят гермета в свиленградския квартал Гебран. В момента пожарникарите хвърлят сили да потушат пламъците и да спрат разпространението им. Напълно е изгоряла селскостопанска постройка от 50 кв. м в едно от герметата. Овъглена е лека кола „Рено Туинго“, смята се, че са изпепелени и пчелни кошери, гълъбарници с птиците вътре.

На място тук са пристигнали 5 – 6 противопожарни автомобила, сред които два габровски и два софийски. Има и водоноска. Техниката е прехвърлена от големия пожар, бушувал край с. Маточина, който вече е овладян.

Огнеборците са предупредили стопаните, които отглеждат животни там, и те са извели крави, овце, прасета и др. на безопасно място. Не е известно обаче дали всичката стока е изкарана от герметата, притеснени са хората наоколо. Пожарът най-вероятно е тръгнал от искра, хвърлена от флекс при  рязане на метални тръби наблизо. Образувано е досъдебно производство.

Любопитен факт е, че сигналът за лумналите пламъци е подаден от бившия началник на Пожарната служба Валентин Ангелов, който случайно минавал.

СМ