24
Сря, Юли
36 Нови статии

Бедствия и аварии
Инструменти
Шрифт

Огънят между селата Студена и Дервишка могила беше овладян още вчера, но през нощта той се е разпалвал няколко пъти и дежурните екипи са работили по потушаването на пламъците.

Днес на място са разположени осем противопожарни автомобила на Пожарна безопасност от Хасково, Пловдив и Кърджали, две подразделения на Министерството на отбраната от Хасково и Ямбол, и служители на Държавно горско стопанство Свиленград, Тополовград и Харманли. Позиционирана е и тежкотоварна техника на сектор „Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН – Пловдив и РДПБЗН – Бургас, както и водоноска от община Свиленград.

Ситуацията остава сложна, съобщи областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, която работи на терен с институциите. При необходимост в пожарогасенето ще се включи и хеликоптер. Патрули на ОД на МВР-Хасково ще регулират движението за преминаване в отсечката между селата Студена и Дервишка могила.

За днес кодът за пожароопасност остава червен, с предупреждения и за силен вятър. Съществува опасност пожарът да се разгори наново.  Апелът на областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова е за повишена отговорност и спазване на всички противопожарни норми при работа на открито.