01
Пет, Юли
17 Нови статии

Бедствия и аварии
Инструменти
Шрифт

Пътната обстановка в област Хасково е спокойна. Всички пътни артерии в областта са проходими при зимни условия, като към обяд няма затворени пътища, съобщиха от Областно пътно управление – Хасково.

Областният управител д-р Стефка Здравкова е в непрекъснат контакт с всички институции. Няма бедстващи хора, както и прелели реки в областта. През цялата нощ и сутринта към общините са постъпвали сигнали за паднали клони и дървета, които се отстраняват своевременно. 20 сигнала са постъпили към "Пожарна безопасност и защита на населението”– Хасково от сутринта до този момент.

Най-много сняг падна през нощта в района на село Елена. Там натрупалата снежна покривка 30 см. В Хасково натрупалата снежна покривка е 24 см. В района на община Стамболово - между 20 и 30 см. Във Вълче поле, в родопската част на областта, е 17 см, в Сакар - в района на Изворово, е около 15 см. В село Орешец покривката е 15 см, в Димитровград  – 13 см. Най-малко сняг е паднал в района на Свиленград – 5 см, Любимец – 6 см, и Симеоновград - 7 см.

Остава динамична ситуацията с електрозахранването в някои населени места в областта. Към момента в 39 села няма ток. Екипи на EVN работят по отстраняване на авариите. В община Ивайловград токът е спрял в селата Гугутка, Железино, Розино, Кондово, Нова ливада, Покрован. Без вода са селата Плевун и Свирачи, както и част от село Белополяне. Екипите на EVN работят по отстраняване на авариите. В община Харманли без ток са селата Иваново, Върбово, Орешец, Доситеево, Черепово и  Българин. Работи се по отстраняване на авариите по мрежата. В село Българин ще бъде доставен генератор. В община Хасково електрозахранването е спряло в селата Маслиново, Подкрепа, Гълъбец, Динево, Тракиец, Стамболийски, Стойково и Родопи. Без вода е село Динево. В община Симеоновград без ток е част от града, както и селата Троян, Дряново, Тянево, Свирково, Калугерово, Пясъчево и Навъсен. В община Тополовград няма ток в селата Срем, Орлов дол, Радовец, Устрем, Светлина, Княжево и Синапово. В община Стамболово токът е спрял в селата Лясковец, Зимовина, Поповец, Долно Ботево, Пчелари и Рабово.