18
Вт, Юни
25 Нови статии

Бедствия и аварии
Инструменти
Шрифт

Голям пожар вилня върху хиляди декари сухи треви, храсти и широколистна гора между селата Изворово и Оряхово.

Огънят е лумнал около 15,50 часа в четвъртък и бързо се разпрострял на обширен фронт от километър и половина. Осем екипа огнеборци от Свиленград, Любимец, Харманли, Хасково и Димитровград участваха в потушаването на пламъците. На помощ се притекоха служители на Горското, Гражданска защита, полицията, както и местното население.

Местността е силно пресечена, противопожарните автомобили нямат достъп до някои терени и се налага да гасим с топалки, каза инспектор Ивелин Тонев от тукашната РСПБС. Силният вятър допълнително усложняваше потушаването на пламъците. Надвечер огънят беше преминал през площи от над 1 000 декара сухи треви и храсти. По първоначална информация бяха овъглени над 300 дка широколистна гора. Разпространението на огъня към Оряхово и Младиново бе спряно, но до редакционното приключване на броя пожарът не бе потушен напълно, като се очакваше гасенето да продължи и през нощта. Причините за инцидента предстои да бъдат изяснени, като има съмнения за умишлен палеж. Заподозрян е пастир, казаха полицаи.

Такси на фирма „Елеганс комфорт“ пък изгоря, след като се подпали по стария път за село Левка. Причината за инцидента е късо ел.съединение.

СМ