24
Сря, Юли
37 Нови статии

Бедствия и аварии
Инструменти
Шрифт

22-годишна жена е с леки обгаряния по лицето

Бутилка с разредител стана причина за пожар в къща в Любимец, съобщиха от РСПБС-Свиленград. Инцидентът е станал на ул. „Христо Ботев“ 52 около обяд във вторник. Разредителят се възпламенил, тъй като бил оставен близо до печка „Чудо“. Пламъците бързо обхванали цялата стая.

На помощ се притекли два екипа огнеборци. От къщата, собственост на Т. Д. А., са били извадени две деца – едното на 7 месеца, а другото на 2 години. 22-годишна жена е получила леки обгаряния по лицето. Раните й са били обработени в „Бърза помощ“, след което пострадалата е била освободена за домашно лечение. Благодаление намесата на огнеборците, жилището е спасено от овъгляване. Нанесени са обаче сериозни материални щети. Пламъците са погълнали 800 лева, документи, три мобилни телефона, спалня, детска кошара, компютър, прозорец, печка за твърдо гориво и друга покъщнина.

Миналата събота пък огнеборците са гасили пожар в къща на Николай К. П. на ул. „Иван Вазов“ в Свиленград, предизвикан от претоварване на елинсталацията. Изгоряло е елтабло и 10 метра захранващ кабел. Заради късо съединение пък се подпалило сервизно помещение в частен дом на ул. „Сергей Румянцев“, собственост на Димитър А. В. Унищожена е покъщнина.

СМ