19
Пет, Апр
27 Нови статии

Бедствия и аварии
Инструменти
Шрифт

Областният управител забранява извършването на селскостопански дейности до вторник

10 000 декара смесена гора, ниви, сухи треви и храсти между свиленградските села Младиново и Пъстрогор са изпепелени до момента от възникналия вчера следобед пожар, съобщиха от Областния кризисен щаб в Хасково.

Огънят все още не е потушен, като днес на място работят 13 пожарни екипа и 2 булдозера на РДПБЗН. В гасенето участват и горски служители от Свиленград. Периметърът на пожара е 15 километра, част от които в труднодостъпна местност. Възникнал е заради чистене на пасище. Спрете се, времето е горещо, ветровито!- емоционално се обърна вчера към земеделските производители шефът на Пожарната в Свиленград Ивелин Тонев.

Областният управител Гинка Райчева ще издаде заповед за забрана извършването на селскостопански дейности на територията на Хасковска област до вторник, включително.

Локализиран е пожарът в с. Овчарово, където горяха къщи с прилежащите им дворове. Г-жа Райчева отпътува в ранните сутрешни часове към мястото, където вилня огнената стихия. Локализиран е огънят и между селата Коларово и Оряхово.