29
Вт, Сеп
16 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

14 граждани са се контузили заради поледицата по улиците и тротоарите за петте дни от събота до сряда, съобщиха от поликлиниката. Толкова са пациентите, които са преминали през рентгеновия кабинет. 6 от тях са с фрактури, а 8 са получили изкълчвания. Със сериозни счупвания – на рамото и на тазобедрената става, са били две жени.

Те са били насочени към Хасково за операция. От хирургична намеса се нуждаел и 56-годишен мъж, който е получил фрактура на рамото. Пострадал от поледицата е и свиленградчанин, който при падане счупил ребра. Друга нашенка е с фрактура на колянната става, а още един мъж – на тазобедрената става. Останалите осем пациенти са се отървали значително по-леко, като са получили само навехвания.

Пострадалите са от Свиленград с изключение на двама, които са дошли от Тополовград и Ивайловград. Пациентите са на възраст около 50-60 години, в сравнение с миналата година сега фрактурите са по-малко, каза рентгенологът д-р Бюлбюлева. Може би възрастните си стоят вкъщи, освен това сега е много студено и хората, които нямат спешна работа, не излизат навън, допълни тя.

Заради ниските температури снежната покривка се запази дълго време. Тротоарите и малките улици останаха непочистени и са покрити с лед.

Елена МИХАЛЕВА