17
Сря, Апр
22 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Трупът на 56-годишния Атанас Петров Атанасов, който е родом от Студена и през февруари изчезна мистериозно, бе открит на брега на язовир „Левка“, научи „Старият мост“. Тялото на нашенеца, който живееше в Пловдив и беше зам.-директор на тамошно школо, е било намерено в неделя от рибар до стената на водоема. Мъжът е бил с разперени ръце и крака, а лицето му било цялото в тиня.

Георги Апостолов и Станка Керанова от Студена, които са роднини на покойника, са били повикани да разпознаят трупа, престоял около 70 дни във водата. 56-годишният Атанас бе погребан в Пловдив във вторник.

Както „Старият мост“ писа, нашенецът изчезна в средата на февруари. Тогава той казал на близките си, че ще отиде до къщата на майка си в Студена и поръчал да му купят винетка за колата. След това обаче дни наред никой от семейството му не получил вест от него. Автомобилът му „Опел Вектра“ бе открит край язовира до село Левка. Местен жител забелязал, че колата няколко дни е на водоема и сигнализирал на ченгетата. Возилото било отключено, вътре били оставени документи, както и бележка с данните и адреса на Атанасов. Тогава в продължение на три дни водолази от Гражданска защита в Кърджали търсиха тялото на нашенеца във водите на водоема, които бяха придошли и мътни, но така и не го откриха. Роднини на 56-годишния мъж, които бяха на язовира с водолазите, споделиха, че от известно време той имал психични проблеми и най-вероятно се е самоубил.

В Студена живее 83-годишната майка на Атанасов. Там той има и братовчеди.

СМ