17
Сря, Апр
22 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Пожарникари извадиха от река Марица две момчета, които бяха попаднали във воден капан. Инцидентът стана в събота близо до новия жп мост. Георги Капсамунов, който е на 14 години, и 12-годишният Мартин Костадинов влезли в реката да се поразхладят и да изкъпят кучето, което било с тях на разходка.

Както се забавлявали обаче силното течение ги завлякло на около 10-15 метра от брега, близо до баража. Мястото не било дълбоко, водата стигала до гърдите на малчуганите. Там децата се застопорили в по-спокойни води и не смеели да помръднат, за да не ги завлече реката към баража, където дълбочината е голяма и може да се стигне до фатален край.

Мартин и Георги престояли във водата повече от половин час. Двамата викали за помощ. За щастие по брега минал Сами Али от кв. „Гебран“, който се разхождал. Мъжът забелязал децата и сигнализирал в Районната служба по пожарна безопасност и спасяване. Огнеборците се отзовали на повикването. В същото време случайно на мястото на инцидента се озовал и Георги Янчев – Металика, който има наблизо каик. Той и един пожарникар влязоха с лодката му в реката и измъкнаха премръзналите деца, видя репортер на „Старият мост“.

СМ