17
Сря, Апр
22 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Бившият зам.-кмет Николай Колев по чудо се отърва само с охлузвания

Двама възрастни мъже загинаха при свирепа катастрофа до болницата. Трагичният инцидент станал във вторник около 13,00 часа на кръстовището на улиците „Сан Стефано“ и „Д-р Страшимир Дочков“.

Лек автомобил „Деу“ с гръцка регистрация, шофиран от 78-годишен грък, не спрял на знак „Стоп“. Така отнел предимството на „Рено“, управлявано от 48-годишния Николай Колев, ексзам.-кмет и настоящ общински съветник от НДСВ, който се прибирал от Левка. От силния удар деуто се е обърнало на таван, излязло е извън пътя и се ударило в билборд. Управляваното от гърка возило бе смачкано до неузнаваемост, видя репортер на „Старият мост“. Следи от боята му имаше по билборда, който е огънат от удара. След жестокия сблъсък двете возила са се влачили около петнадесетина метра и са спрели чак в тревата до бензиностанция „Бурдипта ойл“. Под едното от тях е било затиснато магаре, което е останало невредимо и по-късно е било измъкнато. Гръцкият водач е получил тежки травми и е починал в тукашната „Бърза помощ“. 82-годишният му спътник – също гръцки гражданин, е бил откаран в хасковската болница, където по-късно е починал. Николай Колев е получил охлузни рани по левия крак и главата. При инцидента се е отворил еъбегът на возилото му, който го е предпазил от по-тежки наранявания. Всичко стана за секунди, колата изскочи внезапно, беше много близо и не можах да реагирам, въпреки че карах бавно, сподели пред „Старият мост“ Николай Колев.

Кръстовището до болницата е изключително опасно и там често стават катастрофи. Причината е, че водачите не могат да разберат кой е с предимство, каза шефът на КАТ-Свиленград Бончо Бонев. Табелите там трябва да се изведат така, че да се виждат добре, а най-хубаво е да се направи кръгово движение, допълни той.

СМ