13
Съб, Апр
13 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

По чудо водачът и спътникът му се отърваха само с фрактури

Турски тир полетя в 8-метрово дере покрай новоизграждащата се магистрала „Марица“ в участъка Любимец-Свиленград. След зверски удар в бетонен водосток возилото е помляно. Водачът и спътникът му по чудо се отърваха само с фрактури.

Пътнотранспортното произшествие е станало в четвъртък около 5,45 часа сутринта. Камионът „Мерцедес“, управляван от 52-годишен турски гражданин, се движел по главния път в посока от Любимец към Свиленград. Водачът не е спазил знаците и е навлязъл в новото платно на аутобана, което в момента е в процес на изграждане и все още не е отворено за движение. На около 200-300 метра от пътен възел Ново село обаче платното свършва. Явно тирът се е движел с голяма скорост, тъй като там возилото е полетяло като от ски шанца в 8-метровото дере. Следва зверски удар на предните колела на влекача в бетонните стени на водосток. При това се скъсал т. нар. царски болт, така кабината се отделила от каросерията, натоварена с 20 тона калцинирана сода, и продължила да се движи по инерция още около 15 метра. Така по чудо водачът и неговият спътник са се отървали само с фрактури. Шофьорът е със счупени подбедрици и контузни рани, а пътуващият с него 44-годишен турски гражданин е с фрактури на таза и лявата предмишница. Двамата са настанени за лечение в МБАЛ-Хасково, опасност за живота им няма.

Камионът пък е смлян до неузнаваемост и от него вече нищо не става. Двигателят му е изхвърчал при удара. Товарът бе разпилян в дерето. Не се наложи движението да бъде спирано. Хора, които бяха на мястото на произшествието, не искаха и да си помислят какво е можело да се случи, ако возилото бе свило вляво и бе навлязло в платното на главния път. Работата по случая продължава, като се изясняват причините за ПТП-то, казаха от Областната дирекция на полицията в Хасково.

СМ