17
Сря, Апр
22 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

kola1Каскадата по централна улица завърши с потрошен мерцедес, изкъртена гаражна врата и две отсечени дървета. По-късно шофьорът се явява, отказва алкохолна проба

 Автокаскада по централната улица „Алексансър Стамболийски“ по чудо не завърши с фатален край. Около 10.00 часа в неделя движеш се зигзагообразно „Мерцедес 190 Е“ губи контрол срещу блока на МВР, отсича като с нож две дръвчета на тротоара, натресва се в ел. стълб на отсрещния тротоар, откъдето отскача и помита металната врата на срещуположния гараж. Веднага след това смачканата кола е изоставена в съседната пресечка, до таверна „Олимп“, а водачът й изчезва. Бях вкъщи, когато чух силен трясък и веднага излязох, разказва бай Ангел Ермов. - По улицата разпилени части на кола - броня, стъкла, огледала, номера, отсечени дръвчета, а алуминиевата врата на гаража ми изкъртена, с вълнение обяснява той минути след инцидента.

garajДвижещо се по тротоара семейство пък по чудо не е пострадало. С жена ми изкарахме голям късмет, секунди преди това минахме по същия тротоар, каза Никола Янакиев. - Видях две момчета да слизат от катастрофиралата кола и да побягват, изоставяйки я, разказа той пред пристигналите на място полицаи. Добре че се случи в почивен ден и движението не бе интензивно, можеше да има фатални последици, коментират живеещи наблизо.

Малко по-късно пристигна младеж, който пред катаджиите се представи за шофьора, но бързо се отметна от думите си. В крайна сметка собственикът и истинският водач на автомобила – Иво Пиперов, се яви лично, каза дежурният полицай. - Той обаче отказа да бъде тестван за алкохол с дрегера, както и да му бъде взета кръвна проба. При това положение Пиперов ще бъде санкциониран с най-тежкото наказание - глоба от 500 до 1000 лв. , а книжката му отнета за срок от 12 до 18 месеца, казаха от КАТ. За нанесените материални щети на гаража му пък пострадалият гражданин може да търси обезщетение по частен път.