13
Съб, Апр
13 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

 

31-годишен свиленградчанин е намерен мъртъв в наследствена къща в Момково, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Живко Вълчев е бил открит в къщата на ул. „Ангел Попов“ в сряда около 10,40 часа. Баба му, която живеела наблизо заедно с неговия вуйчо, отивала да извика внука си за закуса. Възрастната жена обаче усетила, че има нещо нередно, тъй като вратата била заключена, а от прозореца излизал дим и се върнала обратно да каже на сина си. Вуйчото веднага отишъл, разбил вратата и влязъл в стаята на Живко, която била силно задимена. Хвърлил кофа вода, за да разсее пушека и видял племенника си на земята. Измъкнал го навън, но вече било късно. В стаята са изгорели канапе и касетофон. Най-веротно свиленградчанинът се е задушил от горенето на дивана. Назначена е аутопсия, която трябва да изясни причините за смъртта на младия мъж. Той имал обгаряния по тялото, следи от насилие не били открити.

Пожарът вероятно е възникнал заради незагасена цигара, казаха от Районната служба за пожарна безопасност.

Жители на селото разказват, че са видели Живко да се прибира в нетрезво състояние.

31-годишният мъж е живеел в Свиленград. Не е семеен, работел е на оранжерии. Майка му Тянка е служителка в Пощата. Баща му Вълчо за последно е работил към жп-то на „Капъкуле“, като е бил съкратен преди време. Живко има по-голям брат, който живее със семейството си в Англия.

СМ