27
Съб, Фев
18 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Условна присъда от две години лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок наложи Районен съд – Свиленград на свиленградчанина Димо Киряков. Киряков е признат за виновен в това, че през декември 2008 г. е прострелял свой колега ловец по време на излет и му е причинил тежка телесна повреда. Вследствие на нараняването потърпевшият Николай Николов от гр. Любимец остава сакат с дясната ръка, която се парализира заради засегнат лъчев нерв.

Димо Киряков е осъден и да заплати на Николов обезщетение от 50 000 лева за причинените му неимуществени щети, както и 736, 98 лв. - за имуществени. Отделно пък ще трябва да покрие и такси и разноски по делото. Тежките санкции той ще изтърпи заради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност - „ловна дейност“, обясниха юристи.

Както „Старият мост“ писа, инцидентът стана край с. Мезек при излет за хищници на тамошната дружинка на 26 декември 2008 г. 43-годишният по това време Николов, граничен полицай, бе прострелян в гърба с четири сачми. Още тогава стана ясно, че е засегнат нерв на дясната ръка, вследствие на което е причинена парализа.

Месец преди това пък, пак по време на лов, край Елхово бе прострелян смъртоносно 46-годишният Живко Бабаджанов.

СМ