23
Съб, Ян
15 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Малчуганът си седял на пейка, когато го клъвнало влечугото. Още едно дете и нелегален иракчанин ухапани от студенокръвни

4-годишно момченце бе ухапано от змия в Момково в четвъртък.

Малкият Георги си седял на пейка в селото, когато изневиделица изпод нея се измъкнало влечугото и го клъвнало по крачето. Малчуганът бил докаран в свиленградската „Бърза помощ“, където са му сложили противозмийски серум. След това момченцето, което е от Велико Търново и било на гости тук, е настанено в ОАИЛ в тукашната болница.

Още едно дете и нелегален иракчанин, ухапани от студенокръвни, са потърсили помощ от спешните медици. 9-годишният Нергюл Али от село Мустрак бил клъвнат от змия на полето на 29 май. В Спешното са инжектирали на малчугана противозмийски серум, след което Нергюл е бил настанен в ОАИЛ. В Интензивното отделение бил изпратен и 39-годишният иракчанин Ясир Селях от Бежанския център край Пъстрогор, който бил ухапан от влечуго в края на миналата седмица.

Средно поне по 10 пациенти с впити в кожата кърлежи преминават през Спешното за седмица. Обикновено идват по един-двама на ден, а понякога имаме и по трима-четирима, каза шефът на свиленградската „Бърза помощ“ д-р Петър Петров. Поразените от насекомите са от различни възрасти, като сред тях има и деца.

СМ