08
Съб, Авг
21 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

krustovishteИзключително конфликтният кръстопът към граничния пунк с Гърция трябва да се обезопаси, докато не се е стигнало да тежки произшествия

Два джипа се сблъскаха на кръстовището за граничния пункт с Гърция във вторник по обяд. За късмет инцидентът се размина само с материални щети.

Това не е първата, няма да е и последната катострафа тук. Не се знае какво ще се случи следващия път, дали няма да има пострадали или, не дай боже – жертви. Защото кръстовището е изключително конфликтно, тъй като на едно ниво се пресичат четирилентов път, свързващ ГКПП Капитан Петко войвода и магистрала „Тракия“, и двулентов по направлението Свиленград – кв. Гарата. От няколко месеца движението е и с нова регулация /разменено е предимството на двата пресичащи се пътя/, което допълнително усложнява ситуацията. Това затруднява особено по-разсеяните шофьори, свикнали със старата разстановка. Въпреки поставените пътни знаци, рискът е голям. Опасността от тежки произшествия става още по-реална през есенно-зимния период, когато паднат мъглите. Пресичането на две платна при малка видимост си е направо руска рулетка.

Най-доброто решение беше тук да има надлез. Явно обаче пари за построяването му няма. Другият вариант е кръгово движение, което поне би принудило шофьорите да карат по-бавно.