05
Сря, Авг
20 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

DSC 5301Пожар в къща на ул. „Христо Топракчиев“ 7 гасиха свиленградските огнеборци.

Инцидентът стана около 13,00 часа в кооперация, намираща се зад комплекс „Али баба“, в която се помещава и заведението „Дионис“. Негова клиентка видяла, че от втория етаж излиза дим и веднага сигнализирала на тел. 112. Там първо ме помолиха да остана на линия, после като обясних проблема ми казаха да се обадя на Пожарната, разказа жената пред екип на „Старият мост“, който бе на мястото на инцидента. То в такъв случай какъв е смисълът да го има този телефон 112, възмути се нашенката.

Огнеборците се отзоваха бързо на подадения сигнал. Пламъците унищожиха едната стая на жилището, останалите помещения са с опушени стени. Най-вероятната причина за инцидента е климатик, който бил оставен включен, казаха от Пожарната. Стопанката на къщата – Софка Д., чийто съпруг е починал преди няколко месеца, не била в дома си, когато лумнали пламъците. По-късно обаче и тя бе на мястото на инцидента пред горящото си жилище.

Напоследък зачестиха случаите на пожари, причинени от климатици, каза шефът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Свиленград Валентин Ангелов.

СМ

 

 DSC 5308