29
Пет, Май
8 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Във верижния сблъсък между лека кола и два тира пострада тежко и турски шофьор

36-годишният Михаил Михайлов издъхна след свирепа катастрофа в понеделник на автомагистрала „Марица“ в района на Свиленград. Михайлов, който е родом от Любимец, но живееше в Свиленград, почина след 36 часа кома.

Тежката катастрофа между два тира и лека кола стана малко преди 6.00 часа на 13-и август. Лекият автомобил „Ауди“ след неправилно изпреварване се натресъл в единия от тежкотоварните камиони, чиито водач пък изгубил управлението и се блъснал челно в идващ насреща тир. Колата, която шофирал Михайлов, е смачкана до неузнаваемост.

Той бе откаран в изключително тежко състояние в хасковската болница. Сериозно е пострадал и шофорът на турския тир Хасан А., който също бе хоспитализиран. Двамата бяха откарани в болницата в кома със сериозни черепно-мозъчни травми, а Михаил - с кръвоизлив в корема и засегнат далак. Той бе опериран по спешност, ден по-късно обаче почина. Водачът на другия камион, който е български гражданин, се е отървал с леки контузии. Движението по магистралата бе спряно за повече от 6 часа, като автомобилите се пренасочваха по обиколен маршрут.

Причинилият инцидента Михайлов е бил с отнета книжка, казаха от полицията. Нашенецът бе собственик на магазин за риба в района на автогарата и язовир за спортен риболов край магистралата между Любимец и Свиленград. В началото на миналата година митнически инспектори на ГКПП Капитан Андреево откриха в шофираната от него кола, в която пътувало и семейството му, около 27 кг хероин на стойност 5 млн. лева. Тъй като съдействал на полицията, бе пуснат от ареста с най-леката мярка – парична гаранция.

СМ