15
Съб, Юни
31 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Пожар в къща гасиха свиленградските огнеборци във вторник. Огънят в сградата, намираща се на ул. „Кавала“ 5, кв. Гебран, е лумнал около 16, 30 ч. Пламъците изпепелили стаята на сина на собствениците – 36-годишния Димитър. Унищожена напълно е покъщнината в нея. По нещастно стечение на обстоятелствата домашният любимец – куче, е било затворено в помещението и също е изгоряло. Спасени без щети са останалите две помещения на дома.

Пожарна кола от службата в Свиленград веднага се отзовала на повикването. На мястото пристигнала и линейка, въпреки че няма пострадали. На тавана има складирани бали сено и единствено бързата намеса на пожарникарите предотврати изпепеляването на цялата сграда, коментираха съседи.

Собствениците Станка и Стамо Вълкови са бедни хора, занимават се с отглеждането на крави, споделиха очевидци. Преди пожара синът им излязъл да прибере баща си от баира. Явно е забравил запалена цигара, от която е тръгнал огънят, уточниха от Противопожарната служба. На леглото огнеборците намерили няколко фаса.

СМ